אין כל צל של ספק כי אחד מן התחומים שעבור פיתוח מהיר ומזורז הוא ענף הסייבר.
המלחמה המתרחשת בעת כתיבת שורות אלו באוקראינה, ממחישה יותר מכול את השימוש ההולך וגובר בסייבר, כאשר דיווחים חדשותיים מעבר לים מציגים מציאות ובה כל מתקפה רוסית מגובה במתקפת סייבר המתרחשת מתחת לפני השטח.
יש שרואים בכך כסנונית ראשונה לאופן שבו מלחמות יתנהלו בעתיד, ויש המטילים בכך ספק. את המציאות אנו יכולים לפרש אך ורק לפי ראות עינינו.
תחום הסייבר הנחשב לנפוץ ומפותח בישראל, לא חמק מעיניו של המחוקק. החוק הישראלי מתייחס לעבירות סייבר ורואה בהן כעבירות פליליות לכל דבר ועניין.
מהי עבירת סייבר?
עבירת סייבר הינה עבירה פלילית המתרחשת ברשת האינטרנט.
המרחב המקוון הוא רחב, כאשר הוא מתייחס לאתרים, תוכנות מבוססות WEB ועד ליישומים שונים.
פריצה למחשבים הא אחת מן הדוגמאות הבלוטות ביותר בנושא, כאשר אדם חודר למחשבו של אדם אחר לצורך לקיחת פרטים, גניבת מידע ואף הטלת כופר לצורך פתיחתו של המחשב.
זוהי עבירה אשר יכולה לגרור עמה מספר רב של סעיפי אישום שונים.
עבירת סייבר נפוצה נוספת היא פריצה לחשבונות ברשתות החברתיות. חשבונות אלו כוללים פרטים רבים אשר יכולים להוות יעד נכסף עבור האקרים וכן עבור הגורמים המשלמים להם בחלק מן המקרים.
פישינג לגניבת נתונים ועד לשתילת וירוס זדוני הגונב מידע מבלי שהמשתמש במחשב או בטלפון הנייד מודע לכך – כל אלו נחשבות לעבירות סייבר.

אלו סעיפי אישום עבירת סייבר יכולה לגרור?
עבירת סייבר יכולה להביא עמה שורה רחבה של עבירות שונות לרבות עבירות סחיטה באיומים, עבירות מרמה, עבירות זיוף והתחזות, עבירת גניבה, הונאת אשראי ועד לעבירות מין זאת באם נגנבו תמונות בעלות אופי מיני והופצו ברבים.
בואו להיות בצד של החבר'ה הטובים
מכללת סלע מכשירה את מערך הסייבר של ישראל עם קורס מקיף לאבטחת מידע ולימודי סייבר.
זה הזמן שלכם ללמוד כיצד להתגונן מפני האקרים ומפני פעולות זדוניות, ולהשתלב בחברות וגופים מובילים במשק הישראלי.